Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Monday, June 4, 2012

Pilkkukyljet

Erittäin aktiivinen viikonloppu on taas takana päin ja vasta nyt ehdin kunnolla istahtamaan koneen ääreen. Tai tulihan sitä jo hetki eilenkin mutta se aika meni yli 900 kuvan läpikäymiseen ja käsittelyyn.  Lauantaina palasin sitten kuitenkin takaisin pilkkukyljien pariin parin 'särkireissun' jälkeen. Tiedossa oli erittäin korkealla olevaa vettä mutta samalla myös aktiivisia kaloja.


Kaloja näkyikin olevan varsin hyvin mutta silti meni tovi oikean metodin löytämiseksi. Ja sitä vettäkin oli oikein reippaasti. Kahlaaminen ei ole juuri nyt helpoimmasta päästä mutta onneksi kaloja löytää varsin läheltä rantojakin. Siis edellyttäen, että kovin moni tossu ei ole yli kahlannut.


Ehdinkin jo hieman avautumaan Pk.netin puolella mutta tuskinpa se on täysin turhaa täälläkään. Taas on nimittäin ollut löystymisen merkkejä suomalaisessa kalastuskulttuurissa. Tälläkin kalareissulla tuli havaittua perhomiehiä heittämässä luvattomilla (rauhoitetuilla) alueilla. Samaisella koskella kalamiehet jättävät autonsa toisten mökkien pihaan ja kulkevat myös pihan läpi päästäkseen joelle. Äyskoskella puolestaan kevään aikana on ollut lössi kalamiehiä kahlaamassa kahluukieltoalueilla. Onko tässä mitään järkeä? No ei varmasti ole. Omaa kuoppaa perhomiehet ovat kaivamassa. Paheksuntani!

Mutta se siitä. Ensin paluu perhopenkin ääreen ja siitä taas lähipäivinä joelle. Nyt on sävelet selvät ja tieto siitä millaisia perhoja tarvitaan lisää...1 comment:

Web Services said...
This comment has been removed by a blog administrator.