Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, April 18, 2008

Hammonjoki 180408

Tapojeni mukaan piipahdin jälleen kerran pienellä visiittillä lähijoellani. Ja tällä kertaa jopa perhovavan kanssa. Ilma oli kerrassaan keväisen oloinen joten jotain ulkoilmatekemistä piti iltapäivällä olla.


Vesi oli laskenut jo ilahduttavasti tulvakorkeuksista ja veden värikin oli jo siedettävällä tasolla. Aurinkolasien avustama saattoi nyt jo nähdä hieman pohjanmuotojakin. Rantapenkasta näki, että vesi oli käynyt reilusti jokiuoman ulkopuolella. Uutta maa-ainesta oli kasautunut penkalle varsin upottavassa muodossa. Sanoisinkin, että lähiaikoina Hammonjoella kumisaappaat ovat pakolliset varusteet.


Hyönteiselämäkin on selvästi piristymään päin, sillä onnistuin bongaamaa parikin eri koskikorentolajia, sekä muutamat muut veden äärellä viihtyvät ötökät. Kalojen pintakäyntejä ei sentään vielä näkynyt, mutta tuskin siihenkään enää kovin kauaa menee.

Onnistuin höynättämään myös kauden avauskalani Hammolla. Peruskokoinen nieriä kävi vapautettava ruskea nymfi leuassaan. Hetken jo näytti, että paikka olisi ollut vielä kalaton mutta tämä ainokainen todisti, että elämää on joessa kaikesta huolimatta.

Huomenna ohjelmassa olisi Hammonjoen raivaustalkoot tulevaa kalakautta ja ennenkaikkea tulevia sm-alkukarsintoja varten. Yritän ehtiä mukaan ja lykätä huomenna sitten muutaman kuvan eetteriin. Tarkemmat aikataulut Lahden perhokalastajien talkoista löydät täältä .

4 comments:

Janne Erämies said...

nna sitten vesuri heilumaan ahkerasti:)

Harri Hytönen said...

Vielä ei tarvitse viikatetta heilutella mutta jossain vaiheessa kesää sekin on sitten ajankohtaista.

Janne Erämies said...

Niinpä.ja luulen että sitä joutuu käydä vähän niittämässä vielä vähän ennen kisoja,kuitenkin pusikot tuppaavat kasvamaan melko nopeasti.

Harri Hytönen said...

Ei varmaan vielä tarvetta toukokuun lopussa, mutta heinäkuun kieppeillä sitten.