Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Sunday, April 27, 2008

Hammonjoki 270408

Illaksi tuli raahauduttua takaisin joelle, sillä olihan se testattava 'joen toimivuus' talkoiden jälkeen. Aikaisemmat reissut eivät ole olleet järin suuria menestyksiä kalojen osalta, mutta nyt oli huomattavissa selkeitä piristymisen merkkejä, sillä jo toisella heitolla nieriä kävi pyörähtämässä perhossa.

Tuli myös huomattua, että osa ns. raivatuista paikoista saattaisi vielä kaivata pientä 'hiomista'. Edelleenkään ei ole tarvetta avohakkuisiin, mutta silti jotain 'pientä' tarvitsisi tehdä. Onneksi aikaa on vielä ennen kisoja. Ja ainakin yksi suunniteltu talkoopäivä...Työ ei tosin lopu kisoihin, vaan myös jatkossa on tarkoitus pitää joki hyvässä kunnossa.



Tehokasta kalastusaikaa ei ollut tälläkään kertaa kuin ehkä hätäisesti puolitoista tuntia. Sitten alkoi jo pimeä painaa päälle. Kaloja tuntui olevan joessa mukavasti, sillä tapahtumia tuli moninkerroin enemmän kuin aikaisemmin reissuilla yhteensä. Tästä on hyvä jatkaa.

Hyönteiselämän puolella tuli tehtyä havainto ötököistä mitä ei vielä päivällä näkynyt. Nimittäin kevään ensimmäisen verenimijäitikät ovat heränneet. Muutaman jouduimme jo teurastamaan mitä hirvittävimmillä tavoilla..

No comments: