Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Monday, April 14, 2008

Vihavuoden puhelinrumba

Tänään oli taas se suuri päivä jolloin jaettiin kalastusoikeuksia Vihavuoden koskelle. Itseltäni tilaisuus meinasi mennä armotta ohi, mutta onneksi Pussi muisti muistuttaa tälläistä dementikkoa asiasta. Viime vuosi jäi kalastuksen osalta tuolla väliin, sillä kolmen ja puolen tunnin tauoton soittaminen toi silloin ainoastaan varasijan. Ja sillähän ei 'jatkoon' silloin päästy.

Aikaisemmin olen jopa ottanut vapaapäivän töistä jotta tauoton soittaminen on mahdollista. Tällä kertaa en vaivautunut ja soittelin töiden lomassa. Hyvä oli soitellakin, sillä sähköisistä syistä johtuva häiriö teki tauon normaaliin työntekoon.Onnistuinkin saamaan parit luvat vain puolen tunnin soittelulla. Tavoittelin lupia kesäkuulle, mutta päässessäni läpi, oli kesäkuun luvat jo kaupattu. Toukokuussa oli kuitenkin sen verran vapaata, että sinne lätkäisin tämän kertaiset luvat.

Tällä viikolla oli tarkoitus jälleen panostaa kisaperhojen sitomiseen mutta nyt näyttäisi, että on 'pakko' sitoa kasa isomman kalan houkuttimia. Streameriaski kun on tällä hetkellä jotakuinkin tyhjä. Tai ehkä hätäisesti saisin raavittua kokoon pari kookkaampaa Tinseliä mutta siihen taitaisi jäädä. Talvikalastus on verottanut streamerivarastoa oikein raskaalla kädellä.

Suunnitelma perhojen sitomisesta voipi silti hieman lykkääntyä, sillä postimies oli tiputtanut 'namia' luukusta. Fish Bum vol 1 : Mongolia on jatkoa Patagonian ja Uuden-seelannin seikkailuille. Aikaisemmat plätyt olivat jo sen verran mielenkiintoista materiaalia, joten odotukset korkealla myös tämän tuotannon kanssa.

7 comments:

Janne Erämies said...

Voi HELVETTI,arvaappa kuka unohti koko luvanvarauspäivän,hienoa huomata se tässä vaiheessa päivää.

Harri Hytönen said...

Klo 08.00 olisi ollut jo liian myöhäistä. Ja varsinkin jos muistaa vasta kuuden jälkeen illalla :)

Janne Erämies said...

No se on nyt myöhästä rypistellä kun paskat on jo housussa.

Harri Hytönen said...

Katselin tuota Mongolia -pätkää ja taas jälleen kerran tuli ajatus, että kuinka turhaa on istarien kalastus Suomessa. Tai itseasiassa ei turhaa, vaan säälittävää onkia noita luikeroita.tavittu

Janne Erämies said...

Sitähän se nykykalastus suomessa on melko hanurista,oispa synytnyt 1900 luvun alussa ni tilanne olisi toinen.
Mutta sitä varten on olemassa ulkomaat jos vaan pelimerkkejä riittää.
Kattelut tossa tota labradorin niemimaata melko herkullista paikkaa,komeita kaloja ja ei taatusti ole pullaistareia.

Pietu said...

Tunnin jaksoin pommittaa tuota Visakiven numeroa, eipä onnannut tällä kertaa... No, kalastellaan muissa paikoissa sitten.

Janne Erämies said...

Vaan olipahan muuten melko mielenkiintoinen stoori uusimmassa PPK:ssa,kun pojat olivat olleet kaksi kuukautta kanadan erämaissa,voi pojat..ens vuonna olisi kyl itekkin tarkoitus lähteä kalastamaan OIKEITA kaloja.