Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Saturday, May 3, 2008

Hammonjoki 030508

Nyt kun lämmintä on taas piisannut, niin on hyvä toteuttaa kunnon fiilistelyretkiä lähijoelle. Tämä tarkoittaa asusteeksi shortsit, sandaalit ja lyhythihainen kevyt paita. Kainaloon vielä vapa ja kela sekä muutama perho. Muutama tarkoitti tällä kertaa sitä, että raaskin ottaa peräti viisi perhoa mukaan. Kevyt varustus todellakin.


Vesi on Hammolla jo jotakuinkin kirkasta. Jopa niin kirkasta, että pienet nieriät hakivat jo ajoittain jotakin pinnasta. Olettaisin noiden hyönteisten olevan joko pieniä koskikorentoja tai sitten mikroskooppisia kaksisiipisiä. Molempia pöristeli nimittäin veden pinnan yläpuolella. Viiden perhon valikoimani ei pitänyt sisällään yhtään pintaperhoa...

Nyt kevään aikana kun on ollut näitä talkoita, on yhtenä tehtävänä ollut siivota aluetta roskista. Pääosa rojusta on peräisin alkuasukkailta mutta ikävä kyllä osoitan tässä paheksuntani myös kalamiehiä kohtaan. Tämä ikävä suuntaus oli huomattavissa jo viime kesänä eli lisääntynyt kalastajamäärä tuo mukanaan näitä roskaavia urpoja. Alueelle on vartavasten tuotu parit isot roskapöntöt mutta niiden käyttö on ilmeisesti joillekin aivan liian vaikeaa. Nytkin keräilin roskia jopa muutaman metrin päästä roskapöntöstä.

No comments: