Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Thursday, May 22, 2008

Hammonjoki 220508

Muutamaan päivään en ole Hammolla heittämässä käynytkään. Siksipä päätin käydä virpomassa lyhyen n. yhden kisajakson mittaisen hetken joella. Ja jos joku teema pitäisi keksiä, niin tälläkin kertaa yritin hakea kaloja hieman hankalemmista paikoista (lue : hieman vähemmän kalastetuista).

Vesi on tällä hetkellä matalalla ja melkoisen kirkasta. Muualla kuin aivan syvimmissä monttukohdissa pohja on näkyvissä joka paikassa. Samaten myös kalat näkyvät hyvin. Ja kalat näkevät kalastajat, sillä sen verran tiuhaan vilahtelee säikähtäneitä kaloja ohi.

Odotettavissa on siis vaikeat olosuhteet viikon päästä olevalle alkukarsinnalle. Ennustan myös samalla, että vaikka joessa on paljon kalaa, niin blankkijakson kalastaminen ei tule olemaan mahdotonta. Vielä kun kerran koukutetut tai karkuutetut kalat näyttävän olevan kohtalaisen paljon enemmän arkoja kuin muut säikyt eväkkäät. Haastavaa, vaikeaa mutta samalla mielenkiintoista.

Onnistuin bongaamaan muutaman kirjolohenkin mutta nuo veijarit huiputtivat tällä kertaa oikein olan takaa. Sain kalat kyllä ottamaan mutta liian hätäiset vastaiskut tuottivat nollatuloksen. Perusnieriä onginnaksi meni siis tämäkin reissu. Kivaa silti!

1 comment:

Janne Erämies said...

Voi muuttua melko hermopeliksi kisa kun kalat säikkyvät pienintäkin risahdusta,Eilenkin joutui jäkittämään puskassa kahden tupakin verran ennenkuin pari nieriää uskalsi tulla takasin olinpaikoilleensa ja josta toisen onnistuin sitten saamaan.Voi tulla melko hauska kisa:)