Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Sunday, May 4, 2008

Keskipäivän kalastusta

Tänään tuli sitten jatkoa eilisen fiilistelyreissulle. Tällä kertaa astetta isommalle joelle, joten tuli vetäistyä kahluuhousut jalkaan shortsien sijasta. Tosin vyötärömallia olevat. Ovat muuten erittäin kevyet ja mukavat jalassa.

Vettä menee edelleenkin paljon. Mihinkäs se olisi muutamassa päivässä laskenut, vaikka sateita ei ole ollut ja lämmintäkin on ollut? Ja lämmintä oli tänäänkin, sillä mittarissa lukemat huitelivat noin kahdenkymmenkahden asteen paikkeilla. Tunnetusti kuitenkin tälläiset aurinkoiset päivät eivät ole kalantulon kannalta niitä parhaita, mutta ei sen väliä kunhan on muuten kivaa.


Ja kivaa oli. Jätin kalastuksen tarkoituksella varsin lyhyeksi. Joella taisin olla kaikkinensa reippaat kolme tuntia. Semmoinen mukavan lyhyt mutta ei vielä rasittava retki. Kuitenkin riittävän pitkä muutaman kalatapahtuman aikaansaamiseksi :)

Onnistuin paikallistamaan myös kevään ensimmäisen päiväkorennon. Seurailin ötökän kulkua veden pinnalla aikani, mutta kohdalle ei sattunut nälkäistä kalaa joka olisi sen pinnasta hakenut. Muuten hyönteiselämä tälläkin joella näytti olevan hyvin koskikorentovoittoinen.

No comments: