Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Saturday, May 31, 2008

Hammonjoen karsinnat 31.5

Do dii, kisat on käyty ja tulokset saatu julki. Kunnialla selvittiin kuitenkin järjestelyistä vaikkakin hieman oli hankaluuksiakin päivän aikana. Mutta tälläisiä ne ensimmäiset järjestetyt karsintakisat tahtovat olla. Saatiinpahan ainakin arvokasta oppia kisojen järjestämisestä.

Kalastuspuoli taisi kuitenkin kompensoida aika hyvin järjestelyissä olleet pikku kömmähdykset. Kaloja saatiin varsin reippaasti. Ja mikä parasta, kaloja saatiin varsin tasaisesti kaikista pooleista. Kuitenkin muutama pooli erottui selvästi muita paremmiksi. Näin lähinnä kirjolohien osalta, jotka loppujen lopuksi taisivat ratkaista kisan. Ehkä kisan voisi järjestää ilman istutuksiakin?



Ja sitten pieni tiivistelmä omasta kalastuksestani :

1. sessio, lampi

Aloitin poolista neljä eli poolista jossa oli hieman enemmän puita kuin muissa pooleissa. Muuten poolit olivat avoimia peltopooleja. Jo ensimmäisillä heitolla kaloja kävi potkuttelemassa siiman päässä kuitenkin sen paremmin tarttumatta. Hetken meinasi näyttää epätoivoiselta, sillä saaliiksi näytti nousevan vain isoja särkiä ja hieman pienempiä ahvenia. Onneksi sentään yksi nieriä kehtasi pompata haavinkin pohjalle.

Ja jatkoa seurasi poolilla yksi. Tällä kertaa parin nieriän verran. Täältä taas tuli liian paljon karkuutuksia muutaman potkun jälkeen. Kerran tärppäsi sen verran äkäisesti, että saattoi olla jopa kirjolohi. Niitähän saatiin jokunen lammelta.


2. sessio, joki, pooli 4

Tauon jälkeen suuntasin seuraavaksi joelle ja poolille numero neljä. Näin kirkkaalla auringonpaisteella varsin suojaton pooli mutta varjoja löytyi pienen pätkän verran metsän puolelta. Sieltä onnistuin löytämään muutaman nieriän mutta onnistuin ne pääosin säikyttämään vaikka konttailinkin pitkin pusikkoa. Joku kala sentään haaviin asti. Pellon puolelta sitten pari nieriää lisää ja 38 cm kirbeli. Nieriä oli se kisojen isoin eli 32 cm.

3. sessio, joki, pooli 2

Tämä pooli on tavallisesti melko hyvä nieriäpooli. Oli kuitenkin selkeästi huomattavissa, että päivän ankara piiskaus oli tehnyt kaloista varsin arkoja. Kesti hetken löytää toimiva taktiikka, sillä tutut nymfit eivät pelanneet lainkaan. Kolme nieriää sentään kävi haavissa ja lisäksi kasa alamittaisia harjuksia. Ikävä kyllä tuli tiputettua turhan monta nieriää.


Ja sitten ne tulokset :

1. Kalle Auramaa, sijapisteet 4, kalapisteet 13840
2. Nikolai Holttinen, sijapisteet 5, kalapisteet 7680
3. Juha Penttinen, sijapisteet 6, kalapisteet 7240
4. Jarkko Kanninen, sijapisteet 7, kalapisteet 6660
5. Leo Viljanen, sijapisteet 10, kalapisteet 5580
6. J-P Pohjola, sijapisteet 10, kalapisteet 4040
7. Tapio Penttilä, sijapisteet 11, kalapisteet 3640
8. J-P Ollikainen, sijapisteet 12, kalapisteet 9000
9. Harri Hytönen, sijapisteet 12, kalapisteet 5820
10. Tero Mäkipää, sijapisteet 12, kalapisteet 4800

Kaloja saatiin yhteensä 182, joista puronieriöitä 111 ja kirjolohia 71. Yhtään mitantäyttävää harjusta tai taimenta ei mittakaukaloon kiikutettu. Suurin kille oli 46cm (pienin 14cm..) ja suurin puronieriä 32cm.



Värkkäilin myös pienehkön gallerian muutamasta kisakuvasta. Galleriaan pääset tästä tai sivun oikeasta reunasta.

No comments: