Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Sunday, June 1, 2008

Hammonjoki 010608

Tänään piti selvitellä vielä eilisen kilpailun jälkiä eli korjata pois opasteet ja poolitaulut. Ja kun kerran joelle tuli mentyä, niin tottahan toki nappasin mukaan myös kalavermeet. Jonkun verran tuli siis myös kalastettua 'töiden teon' ohella.

Kävelin siis jotakuin koko alueen läpi lukuunottamatta pieniä pätkiä. Kirjolohia näkyi jotakuinkin tasaisesti mutta edelleenkin niitä oli selvästi eniten siellä, mistä niitä eilenkin parhaiten saatiin. Ainakaan nyt ei tarvitse ihmetellä miksi jostain tuli kalaa selvästi paremmin. Eli ne ratkaisut tulivat kuin tulivatkin noilla kirjolohilla.

Tässä vielä saaliserittely eilisen pooleista (kiitokset Pietulle tilastoista).

Pooli 1: 24 kalaa (19 puronieriää ja 5 kirjolohta)
Pooli 2: 28 kalaa ( 22 puronieriää ja 6 kirjolohta)
Pooli 3: 15 kalaa (6 puronieriää ja 9 kirjolohta)
Pooli 4: 14 kalaa (9 puronieriää ja 5 kirjolohta)
Pooli 5: 25 kalaa (10 puronieriää ja 15 kirjolohta)
Pooli 6: 21 kalaa (8 puronieriää ja 13 kirjolohta)
Pooli 7: 15 kalaa (10 puronieriää ja 5 kirjolohta)

Ennakkoon itse ajattelin parhaiksi pooleiksi kolmosen ja kutosen. Heikoin piti olla nelonen ja vitonen. Vitonen olikin kuitenkin erittäin hyvä pooli. Nelosen veikkaaminen meni sentään nappiin. Kaloja siellä toki oli ja sen huomasin itsekin, sillä kalastin kisassa juuri tuon poolin neljä. Saaliina, kuten edellä jo mainittua, kolme nieriää ja yksi kirjo.

Ottaisin myös mielelläni vastaan palautetta kilpailijoilta Hammonjoen karsinnasta. Petterin kanssa on jo käynyt ajatus kisojen järjestämisestä myös ensi vuonna. Parannusehdotukset ovat siis enemmän kuin tervetulleita.

Kameran kanssa heiluin taas sen verran, että kuvasin ilmeisesti kutupuuhissa olevia puronahkiaisia. Melkoinen 'matosoppa' heiluikin matalalla sorapohjalla. Nämä otukset eivät ainakaan säikkyneet mitään, sillä niin lähelle antoivat uteliaan kalamiehen tulla.

Joskus kirjolohet innostuvat ajamaan nahkiaisia oikein urakalla. Silloin on mahdollista päästä näkemään melkoisia mosauksia, kun kille iskee pakenevaa puronahkiaista. Kertaakaan en ole kyllä kirjolohien syönnöksissä nahkiaisia nähnyt. Taitavat siis vain ajaa niitä pois reviiriltään.


Nahkiaisilla näkyi olevan mielenkiintoinen tapa 'liimautua' joenpohjan kiviin suullaan. Näin ne yrittivät ilmeisesti pysyä hetken paikallaan virtaavassa vedessä. Vai yrittivätköhän siirrellä ylimääräisiä kiviä syrjään? Pari nahkiaista nimittäin uivat pienen matkan kivi suussaan.
4 comments:

Janne Erämies said...

Olihan ne ihan mukavat kisat vaikka eka jakso itseltä menikin ihan vituiksi.
Eiköhän me pidetä kisat uudestaan ensi vuonna.Kivaahan yoi puskissa tetsaaminen on :)

Harri Hytönen said...

Onhan se harkintaan laitettava. Kisahakemukset on näemmä laitettava elokuun loppuun mennessä.

Pietu said...

Hyviä kuvia pikkunahkiaisista. Nuohan on vissiin muuten tosi arkoja, mutta kutuaikaan eivät pelkää juuri mitään. Mä olen kerran saanut killen, jolla oli pikkunahkianen vatsassa. Kerran näin myös putken yläpuolella hyvänkokoisen nieriän, jolla oli nahkiainen poikittainen suussa. Nieriä yritti parhaansa mukaan saada nahkiaista suuhun, joka taasen kiemurteli villisti vastaan. Oli melko hauska tapahtuma :)

Harri Hytönen said...

Juuri tuollaisen tapahtuman hetkellä pitäisi olla kamera hollilla...