Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Wednesday, June 4, 2008

Montunvartijaa moikkaamassa

Tällä kertaa tekstin kirjoittelu livahti hieman myöhäiseksi, sillä päivä on jo vaihtunut seuraavaksi. Tätä montun vartijaa, eli tässä tapauksessa kivellä jököttävää lokkia, kävin moikkaamassa keskipäivän kalastelun merkeissä. Yöretki antaa siis vieläkin odottaa itseään. Vedenalaisesta montunvartijasta tuolla paikalla ei ollut havaintoa.

Muutenkin kalastuksellisesti tämä kalaretki oli aika vaatimaton, sillä isommat kalat loistivat poissaolollaan. Tai ei ehkä täysin, sillä muutaman kalan löysin mutta nämä tyytyivät vain hieman hätistelemään perhoja. Yöaikaan tilanne voisi siis olla ihan kohtuullinen.. Päiväkalastus antoi nyt vain sinttejä.

Pikkukaloja ei muuten liiemmälti koskessa näkynyt. Sivu-uomassa sentään pari särkeä uiskenteli ja yhden ahvenenkin onnistuin bongaamaan. Salakoista ei siis tietoakaan. Tosin pakko koskessa oli elämää olla, sillä ei tuo montunvartija muuten kivellä noin tiiviisti olisi kököttänyt. Myös muutama lahna pyöriskeli maisemissa. Pari näistä jopa kävi hetken larvalla höystetyn siiman päässä.

No comments: