Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Wednesday, June 4, 2008

Kuivana kiitos

Päiväreissu se tämäkin. Mutta millainen reissu!! Tulipahan taas todistettua, että päiväkalastuskin voi olla erittäin laadukasta.

Hienosti se alkoi, sillä jo ensimmäisen viiden heiton jälkeen kaksi taimenta kävi vapautettava. Isompi näistä kirkkaasti yli 40 cm kala. Hetkeä myöhemmin haaviin solahti varsin tanakassa kunnossa ollut taimen. Ei mikään hirveä jättiläinen mutta selkälihas treeniä aktiivisesti harrastanut. Kuva tuossa alla. Nymfaamalla.



Näiden kahden kalan jälkeen loppupäivä tai paremminkin kolme seuraavaa kalastustuntia meni enemmän tai vähemmän pinturikalastuksen merkeissä. Vesiperhosia ja päiväkorentoja pörräsi siihen tahtiin, että kalat eivät voineet olla innostumatta niistä. Isoimmat kalat onnistuin karkuuttelemaan, sillä ne olivat varsin innokkaita hyppimään. Mutta täytyy sanoa, että ei juurikaan harmita. Tapahtumia oli ihan riittämiin muutenkin.

Hetken erehdyin myös uittamaan streameriä. Tiesin, että paikassa minne perhoa tarjosin, oli myös varsin nätti taimen. Paikalla oli myös ilmeisesti varsin kookas hauki, sillä onnistuin jopa kaksi kertaa katkomattamaan siimat melkein suoraan tällistä. Tai mitä nyt pinnalle jälkimmäisen tärpin jälkeen nousi valtaisa pyörre. Tärppikin tuntui lähinnä pohjaan tarttumiselta. Seuraavalla kerralla taidan ottaa puruperukkeen messiin ja tarkastaa mikä mörkö siellä kävi onkimiestä pelottelemassa.


Taimenien lisäksi onnistuin uittelemaan haaviin varsin kookkaan pinturiin haksahtaneen kirjolohen. Tämä kala sai kyllä täydet pisteet pintaruokailun näyttävyyden suhteen. Sen verran hienosti se kruisaili pinnassa napsien varovaisesti hyönteisiä pintakalvosta. Toivottavasti rohkenee tehdä niin myös jatkossa.

No comments: