Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, June 20, 2008

Kuusi tuntia K-Suomea

Pitihän sitä pyörähtää kalallakin, kun noilla kulmilla tuli kurvailtua. Onnistuin varaamaan kuuden tunnin kalastussession iltapäiväksi. Taivaalle katsoessa näkyi muutama pilvenhattara ja lämmintäkin oli joten varsin letkeä kalastusrupeama tiedossa. Varsinkin kun juuri tuon kuuden tunnin hetken koskella ei ollut muita kalastajia. Eli yksin sain koluta koko kosken.


Pari kaveria pakkaili kamppeitaan kun itse sonnustauduin kalavermeisiin. Ei ollut kuulemma sen ihmeemmin ollut isompaa kalaa liikkeellä. Tosin vanhasta kokemuksesta kyseisellä koskella tiesin, että kaloja on mahdollisuus tavoittaa hyvin myös iltapäivällä. Ja hyvä iltapäivä tästäkin tuli.

Koskeen oli aivan selvästi pumpattu lähiaikoina onkikokoisia istukkaita, sillä niitä nousi varsin tasaiseen tahtiin. Osa kaloista oli eväleikattuja mutta joukkoon mahtui varmuudella pari istukasta joilla rasvaevä oli vielä tallella. Sitä parempaa saalista edustivat sukkulan muotoinen n. 55 cm pompputaimen sekä n. 45 cm harjus. Tuon koko luokan harjuksia en ole tähän mennessä tuolta tavannutkaan. Pienempiä kylläkin. Isommat ovat yleensä saman reitin ylempien kosken vakioasukkeja.

Hauskuutta kesti jotakuinkin puolet luvasta, sillä silloin sää muuttui radikaalisti. Raju ukonilma pakotti lopettamaan kalastuksen hetkeksi mutta pahimman myräkän jälkeen kalat passivoituivat täysin. Vesiperhoset sen sijaan innostuivat kuoriutumaan oikein urakalla, joten ilta koskella olisi saattanut olla jälleen erittäin tuloksellista.

No comments: