Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Monday, June 16, 2008

Jyräänjoen karsinta 15.6.2008

Aamupäivän näytti, että Jyrään kisapäivästä tulisi jotakuin toisinto saman porukan viime vuonna järjestämistä Kyykosken kisoista. Vettä nimittäin loipotti taivaalta siihen malliin, että ei paljon kahluutakkikaan meinannut auttaa. Onneksi keli muuttui asteittain paremmaksi.

Vaikka Jyräänjoki on menneinä vuosina ollut erinomainen harjusjoki, niin kisassa ei ensimmäistäkään harjusta saatu. Ovat ilmeisesti kadonneet joesta aivan täysin. Muutenkin joessa näyttäisi olevan puitteet kohdillaan mutta kalaa ei ole kuin tankkiautosta. Sääli sinänsä.


Oma kisakauteni jatkui aivan yhtä synkeissä merkeissä kuin tähänkin asti. Kaloja löytyi kuitenkin päivän aikana siiman päähän mutta kun ei ole tuuria mukana pätkääkään, niin ei tule tulostakaan. Tunnustan kyllä, että ajatus kilpailemisen lopettamisesta on käynyt jo mielessä.

Tässä vielä pienehkö raportti omasta kisastani :

1. jakso, pooli 5

Tämän poolin alue on aina ollut 'lempparipaikkani' Jyräällä. Ehkä siksi, että se on ollut erinomaista harjusaluetta. Poolilapun saatuani homma näytti vielä hyvältä. Arvonnassa saamieni poolien pitäisi olla ihan mallikkaat. Aloitin siis Pikkukoskesta. Virittelin kaksi settiä eli perinteiset streamerit & toukat. Streamereillä aloitin jos vaikka tyhmät tulokkaat ärsyyntyisivät niistä tarpeeksi. Ei pistoakaan. Ja sama meininki jatkui larvaongella. Ehdin jakson aikana käymään tonkimassa jotakuinkin jokaisen tietämäni montun ja virtapaikan poolista. Ei mitään.

2. jakso, pooli 7

Maneliuksen Petrin jalanjälkiä niskapoolille. Petri oli katkottanut jonkun kalan. Jakson alkuminuuteilla kovassa koskessa pyörähti kala pinnassa mutta en saanut sitä missään vaiheessa jaksoa kiinnostumaan mistään. Kun tapahtumia ei alkanut kuulua yritin hakea tulosta kovan työnteon kautta ja kahlasin hieman vaikeammatkin paikat läpi koluten jotakuinkin jokaisen kuopan ja kiven huopeen. Jossain vaiheessa jaksoa paikalle pölähti Kouvolan sanomien toimittaja ja kuvaaja. Jotain yrittivät kysellä mutta keskittyminen ja kosken pauhu ei antaneet oikein myötä vastailla. Taisivat kuitenkin jonkun kuvan saada aikaiseksi. Aivan jakson lopulla sain niskalta kalan ottamaan kuitenkin tartuttamatta sitä. Tuttu tyhjänpyytäminen jatkui.

3. jakso, pooli 2

Tätä pidin omista kisapooleistani kuitenkin ehdottomasti varmimpana. Ja kalaa myös löytyi. Heti jakson alkuminuuteilla pääsin mittauttamaan taimen, joka oli kuitenkin sentin alamittainen. Jatkoa seurasi varsin nopeasti, sillä ei aikaakaan kun kala oli taas kiinni. Tällä kertaa selvästi vauraampi. Mutta koska onnetar on minut hylännyt, niin kala jatkoi uimistaan ilman välimittausta. Sama meininki jatkui sillä tuloksella, että tiputin jakson aikana viisi mitallista kalaa. Näistä yksi oli vauras, arviolta 55 cm kala, mikä ei näyttänyt olevan tuoreita istareita. Lisäksi yksi pitelemistäni kaloista näytti erehdyttävästi kirjolohelta. Taisi olla niitä ennakkoon varoiteltuja karkulaisia. 3 blänkkiä ei taaskaan paljon hymyilytä...


Ja tuloksia :

1. Juha Penttinen
2. Jan-Peter Pohjola
3. Ismo Koivula
4. Sami Niskanen
5. Jarkko Kanninen
6. Petteri Metso
7. Ismo Levander

Lopuille kalamiehille munat pataan.

Jossain vaiheessa ehdin kameraankin ulkoiluttamaan. Galleriaan pääset tästä tai sivun oikeasta reunasta.

No comments: