Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Thursday, June 5, 2008

Hammonjoki 050608

Kyllä se on vaan niin, että nykypäivän perhokalastajan tapaa varmimmin joella istutusten jälkeen. Viimeinen viikko on Hammollakin ollut miehitys päällä jotakuinkin aamusta iltaan. Tämän huomaa jo tuoreista tulokkaistakin, sillä niiden kuonot alkavat olemaan melko rei'itettyjä. Kirjolohet ovat saaneet siis roimasti 'oppia' kantapään kautta. Ovat nimittäin jo hieman ronkelille päälle heittäytymässä... ei kelpaa enää jokainen perho mikä eteen tulee.


Hammolle sitä kuitenkin itsekin könysin, sillä tälle illalle on sen verran ohjelmaa, että kauemmaksi en kalalle ehtinyt. Pari tuntia vierähti mukavasti Marttaa ulkoiluttaen. Tälle vuodelle on bambuvapojen käyttö jäänyt hieman vähemmälle mutta tällä kertaa koppasin mukaan Penttisen Juhan rakentaman 7,6 jalkaisen Martha marien. On muuten itseasiassa nykyään eniten käyttämäni bambuvapa vaikka on noita muutama muukin nurkassa pölyttymässä.

Pusikossa rymytessäni onnistuin säikyttämään räkättirastaan oikein huolella. Se nimittäin ponkaisi rantapenkasta suoraan veteen. Ei ole tuon linnun uimataidot kovin kummoiset vaikka kyllä se vielä kuivalle maalle onnistui nousemaan. Aika vaisu oli kaveri tuollaisen kylvyn jälkeen.

Tuossa aikaisemmin kirjoittelin puronahkiaisista. Tällä reissulla oli aika liki, että olisin päässyt näkemään nieriän ottavan pinnassa vipeltävän nahkiaisen kiinni. Taisipa nieriä hieman pukata nahkiaista kuonollaan...

2 comments:

Anonymous said...

Pitikö Martta kirbelin Rauhallisena ? 8)

Harri Hytönen said...

Erittäin rauhallisena. :) Ei vaikeuksia kirbelienkään kanssa.