Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Thursday, October 22, 2009

Aamupäivän purokierros

Ei taas oikein natsaa nämä kuvausreissut. Silloin kun on mahdollisuus kameran kanssa mennä heilumaan puroille niin silloin joko sataa, valo ei riitä tai kaloja ei vain yksinkertaisesti näy missään. Tämän päivän reissun kohdalle voi raksia tuon kohdan kaksi eli valoa ei todellakaan ollut riittävästi kunnon kuvien aikaan saamiseksi.


Jokusen kalan sentään onnistuin tällä kertaa löytämään. Silti moni todella maukkaan oloinen paikka oli vielä tyhjä kaloista. Nämä tämän päiväiset kalat olivat myös kaikki yhdessä ja samassa pienessä montussa. Seurueeseen kuului pari isompaa kalaa ja pari pienempää hännystelijää. Nämä isommatkin kalat olivat n. 25 cm pituisia, joten mistään isoista puron asukeista ei todellakaan ole kyse. Tiedä sitten oliko kyseessä todellinen pariskunta, sillä toinen kaloista (naaras) oli taimen ja toinen (koiras) oli nieriä.

Nahistelu jäi kovin lyhyt aikaiseksi, sillä taimenet päättivät häipyä ja jättivät isoimman puronieriän päivystämään 'montulle'. Tässä vaiheessa itsekin suuntasin parille uudelle paikalle mutta nämäkin olivat tyhjiä kaloista. Huono vuosi näyttäisi olevan...

2 comments:

Jaakoppi said...

Moi vaan. Ihan käy kateeks, kun jollain on tämmösiä kuvauspaikkoja kotikulmilla. :)
Millä obiska-runko-yhdistelmällä näitä kalakuvia otat?

Harri Hytönen said...

Kiitti. Onneksi Salpausselän ympäristössä näitä puroja (lähdepuroja) löytyy runsaasti. Kamerana mulla on Eos 450D. Linssinä olen käyttänyt Canonin 100 mm/2.8 tai Sigman 18-200 mm/3.5-6.3.