Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Wednesday, October 28, 2009

Iltapäivän purokierros

Tänään tuli töiden jälkeen liikuttua sen verran ripeästi, että aikaa jäi jopa kuvaustouhuihin hetki ennen illan pimenemistä. Pieni valonpilkahdus pilvien välistä vielä lisäsi onnistumisen mahdollisuutta. Jouduin tosin ajelemaan parinkin eri paikan kautta ennenkuin kohtuullinen paikka löytyi. Ensimmäisissä paikoissa vesi oli sen verran sameaa ja korkealla, että kuvaaminen oli täysin mahdotonta vaikka olisinkin kaloja nähnyt. Kolmannessa paikassa tilanne oli aavistuksen lievempi joten pääsin sentään yrittämään.


Vesi oli kuitenkin sen verran sameaa, että kuvista syntyi jotain vain aivan matalimmissa kohdissa. Onneksi myös parilla matalalla soraikoilla oli elämää kinastelevien taimenten muodossa. Vain pari naarasta selvästi yritti kaivella kuoppia. Muuten toiminta oli lähinnä vain koiraiden nahistelua keskenään. Mutta vihdoinkin purolla oli todellakin elämää. Uskoisin myös, että lähipäivät tulevat olemaan vieläkin parempia.



Onnistuin eräässä paikassa ryömimään erittäin lähelle muutamaa kalaa. Ikävä kyllä juuri tuossa kohdassa heijastumat vedestä tekivät kuvaamisen mahdottomaksi. Valoa ei riittänyt sitten millään polarisaatiosuotimen käyttämiseen. Toiveena olisikin niin valoisa päivä, että voisin käyttää muutakin kuin Iso 1600:sta.

No comments: