Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Sunday, October 18, 2009

Avomaakurkut

On jo alkanut muodostua perinteeksi se, että kilpakalastuskauden jälkeen kalaretket suuntautuvat lähinnä merelle. Tavoitekaloina ovat olleet niin meritaimenet kuin hauetkin. Tänään olivat vuorossa hauet. Teron kanssa oli sovittu tapaaminen jossain kaukana lännessä aamulla kahdeksaan aikaan, joten hyvissä ajoin piti olla liikkellä. Aikainen liikkeelle lähtö olikin tänään varsin mielenkiintoinen, sillä lunta tuli taivaantäydeltä ja automobiilissa oli vielä alla kesäkumit.


Veden äärelle (ja myöhemmin takaisinkin) tuli päästyä turvallisesti. Keli ei ollut erityisen lämmin (pohjoistuuli) ja vettä/räntää työnteli taivaalta pitkin päivää. Päälle päin kuitenkin näytti ihan kalakeliltä.

Hauet olivat kuitenkin varsin nihkeällä syönnillä. Kaloja toki löytyi harvakseltaan, mutta isompia saalisjuhlia emme viettäneet. Lisäksi kalat olivat hieman pienemmästä päästä keskikoon huidellessa ehkä jossain 2 kg:n paikkeilla. Päivän isoin oli Teron koukuttama reilu nelikiloinen.


Sen verran tuli taas opittua, että välineiden (ja varsinkin perhojen) tulee olla kunnossa kun oikeasti lähdetään kalalle. Vaihtoehtoja pitää olla reilusti, sillä huonolla syönnillä ihan mikä tahansa perho ei kelpaa (yllätys, yllätys). Tästä tulikin sitten taas yksi uusi projekti eteen... eli lisää haukiperhoja, kiitos!

3 comments:

Anonymous said...

Aika hyvin kuvattu hauki jos kokoa on oikeasti vain 4 kiloa!

Harri Hytönen said...

Vähän reilut 4 kg. Olikohan joku 4.3 kg tai jotain. Kuva tietty saattaa aina hieman valehdella :)

HE said...

Kovin on komean kokoinen kala, tai ainakin näköinen. Kyllä ne kalamiehet kuvausniksit osaa ;).