Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, October 9, 2009

Synttäripäivän taimenet

Tuli taas vuosia täyteen. Ei minulla vaan blogilla. Silkkaa perhokalastusta -blogini täyttää nyt nääs kaksi (2) vuotta. Tuolla ajassa olen näköjään saanut aikaiseksi 226 postausta. Tämä siis mukaan luettuna tuossa määrässä. Jokunen rivi on tullut väännettyä...


Koska tänään oli töistä vapaapäivä ja aamulla oli hetki aikaa ennen Kynäksen reissulle lähtöä, niin ajattelin piipahtaa eräällä purolla kameran kanssa. Pari päivää sitten soraikot olivat vielä tyhjiä mutta nyt oli tapahtunut selvä muutos, sillä nyt kävi jo melkoinen kuhina.


Ilmeisesti pari kylmää yötä on viilentänyt vettä riittävästi tai sitten kuun asento on muuten vain sopiva. Vesikin oli purossa sopivasti kirkastunut, joten kuvaus touhuistakin tuli jotain. Jo muutaman räpsyn jälkeen aloin jo haikailemaan uutta valovoimaista kuvauskalustoa. Niinhän sitä aina! Tosin ei tämänkään hetkisessä mitään vikaa ole, mutta hieman haluaisin laajentaa välineistöä.

Kävin parilla itselleni uudella soraikolla. Nämä olin löytänyt jo aikaisemmin purolla rymytessäni. Täytyy ilmeisesti vaeltaa useammin hieman kauemmaksi teistä eli vaivaa pitää nähdä. Kaloja näkyi erittäin paljon, sillä jo ensimmäisessä paikassa laskin 11 taimenta noin reilun parin neliön alueelta. Ja heti yläpuolella oli vielä kuusi muuta kalaa. Näistä pari jo hieman vauraampia. Kolmannella paikalla oli myös yli kymmenen kalaa. Kerrassaan upea paikka josta jatkossa varmasti syntyy hienoa kuvamateriaalia!

8 comments:

Masi Hast said...

Loistavia kuvia!!

HE said...

Vedenalais-/vedenkestävä kamerahan sinulla pitäisi olla!? Ja onnea ahkeralle bloggaajalle.

Harri Hytönen said...

Kiitti, Masi. Ja mitä tuohon vedenpitävään kameraan tulee, niin sukelluspussi järkkäriä varten pitää olla ;)

Taimenmies said...

Näkyikö kaivuuhommia vai oliko se pelkkää loikoilua ja kollien kinastelua?

Eetu Rantanen said...

Missä päin puroa nuo kutusoraikot ovat? Ala- vai yläosalla?

Harri Hytönen said...

Näkyi myös kaivuuhommia yhden parin suorittamana. Muuten oli lähinnä pienempien kalojen härnäystä.

Ja kyseessä ei ole Hammonjoki. Eli ei ole ylä- eikä alaosalta. Aivan toinen paikka kyseessä.

Eetu Rantanen said...

Ok.

Harri Hytönen said...

Mutta jos tänä vuonna natsaisi ja löytäisin taimenpareja myös Hammolta..