Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, October 16, 2009

Jahti sen kun jatkuu...

On se vaan taas niin pirun vaikeaa. Siis löytää kunnon kuvauskohteita näiltä pikkupuroilta. Tänäänkin töiden jälkeen painuin kameroineni puroille 'metsästämään' kutevia puron asukkeja.
Tänään ei vain mikään oikein onnistunut. Taaskaan...


Jostain syystä aikaisemmin niin suositut soraikot ovat olleet tämän syksyn vielä aivan hiljaisia. Noinkohan on sittenkin, että varsinaiset peuhajaiset ovat vielä kaukana edessä päin (siis vaikka kerran pääsin todistamaan parinkymmenen kalan 'kokoontumisuinteja')? Ensimmäinen vastoinkäyminen tuli taivaan vetäytyessä pilveen. Valon määrä tipahti hetkessä varsin rajusti.

Ja koska kaloja ei meinannut löytyä, niin jouduin haeskelemaan niitä useammista paikoista. Kaikkiaan kävin viidellä eri purolla tarkkailemassa tilanne. Vain yhdeltä onnistuin löytämään kolmen puronieriän 'jengin', joka oli selvästi jo suunnittelemassa jotain. Mutta näidenkin touhu oli vain sellaista pientä tuuppimista. Kävin myös eräällä uudella paikalla, missä olikin varsin 'maukkaan' näköistä sorapohjaa. Taimenia ei vain näkynyt missään.


Ikävä kyllä ehdin räpsimään vain muutaman kuvan erittäin huonossa valossa näistä värikkäistä kaloista ennen kuin alkanut kaatosade vei viimeisetkin mahdollisuudet onnistumisiin. Ei ole helppoa tämä valokuvaaminen. Mutta vielä en luovuta, sillä jotain parempaa on aivan varmasti tulossa.

Retken kääntyessä lopuilleen, onnistuin sentään bongaamaan yhden erittäin aran taimenen. Tämä yksinäinen otus katosi näköpiiristä silmän räpsäyksessä.

No comments: